Občina Celje 2023
Povezava do dogodka v Celju  POVEZAVA

Novost Mladinskega pevskega festivala Celje 2023 je bilo sodelovanje pri projektu Vseslovensko petje s srci. V nedeljo, 23. aprila, je v Celju potekal prvi »tradicionalni« pevski sprehod, ki se je začel ob 11. uri na Glavnem trgu in v pevske harmonije odel večje celjske trge. Projekt smo izvedli tudi 24. 4., ko je ob 11. uri zborovska pesem zazvenela v celjskih vrtcih, šolah, pevskih društvih in različnih organizacijah ter podjetjih. Nastope so sodelujoči ujeli v videoposnetke, ki bodo dopolnili celjske pevske arhive.

Občina Lenart 2023

Povezava do dogodka v Lenartu POVEZAVA 

V Lenartu že kar nekaj let sodelujemo pri projektu Vseslovensko petje s srci. Dogodek organiziramo na prostem, kjer se pridružijo k petju  šole, vrtci, dom za starejše, starši in posamezniki. Organizatorka v tem mestu je vzgojiteljica Nataša Rodes, katera je prav tako vzpostavila koordinacijo z JSKD, občino in drugimi zavodi. Vsako leto se priključi še več okoliških občin.

Naša želja je, da se dogodka udeleži čim več ljudi in z nami zapoje. Želimo, da to postane tradicija.

 

OŠ Dušana Bordona, Koper

Naša šola se je letos priključila projektu “Vseslovensko petje s srci”. Namen  projekta je združiti državljane in državljanke Republike Slovenije, Slovence in  Slovenke v sosednjih državah in po vsem svetu, v skupnem prepevanju slovenskih  pesmi kot poklon slovenskemu jeziku, kulturi, tradiciji in našim prednikom. 

V okviru projekta bomo v ponedeljek, 24. 4 2023 gostili glasbenika Tinkaro Kovač in  Janeza Skazo, ki bosta skupaj z našimi učenci zapela in s pesmijo polepšala dan  sebi in drugim. 

Ravnateljica:  Pika Matelič l.r.

 

VDC Sožitje Maribor

POVEZAVA

 

 

Galerija slik na spletu TUKAJ