Sporočamo vam, da smo v torek, 23. aprila, od 10. do 11. ure prepevali tudi v Občini Šentjur. Nameravali smo prepevati pred kipom Franja Malgaja pred občinsko stavbo, pa nam je ponagajal dež, in smo dogodek prestavili v sejno dvorano Občine Šentjur.

Dogodek smo tako izvedli na Oddelku za družbene dejavnosti Občine Šentjur v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Šentjur. Pripravili smo plakate, razposlali elektronska sporočila ljubiteljem petja in drugim ustanovam, za pevce natisnili predlagan izbor pesmi.

Zbrali so se člani Kulturnega društva Jesensko cvetje – ljudski pevci, slušatelji Ljudske univerze Šentjur in člani Luš’nega orkestra, dve skupini otrok iz Vrtca Šentjur, nekaj zaposlenih z Občine Šentjur in Upravne enote Šentjur pri Celju ter drugi posamezniki. Zbrane je pozdravil tudi župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, po koncu pa je sledilo druženje ob pogostitvi.

Dogodek sta medijsko pokrivala spletni portal sentjur.net in lokalni časopis Šentjurčan.

 

Naslednje leto se zagotovo ponovno pridružimo projektu, ker si želimo peti na prostem, da se bo pesem razlegala še izven hodnikov občinske stavbe.

 

Dogodek je bil takšen kot ste/smo si ga zamislili – srčen.